Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bishtoj
bishtoj:

bishtój,-i m. sh. -a(t) keq. bishtnues.

Sinonime / Të përafërta:
bishtnues
Të ngjashme:
bishtnoj:

bishtn/ój jokal., -óva, -úar keq. i shmangem dikujt a diçkaje të padëshiruar; përdridhem; i bëj bisht; i dredhoj.

bishtok:

bishtók,-e mb., edhe si em., bishtshkurtër.

bishtor:

bishtór,-e mb. 1. anat. që ndodhet në bisht, i bishtit: pjesa bishtore. 2. bishtje.

bishtos:

bishtós kal., -a, -ur qeth dhentë a dhitë rreth bishtit. / pës. bishtóset v. III.

brishtoj:

brisht/ój kal., -óva, -úar thërrmoj.