Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bishtnoj
bishtnoj:

bishtn/ój jokal., -óva, -úar keq. i shmangem dikujt a diçkaje të padëshiruar; përdridhem; i bëj bisht; i dredhoj.

Sinonime / Të përafërta:
përdridhem
Të ngjashme:
bishtoj:

bishtój,-i m. sh. -a(t) keq. bishtnues.

brishtoj:

brisht/ój kal., -óva, -úar thërrmoj.

bishtojë:

bishtój,-ë, -a f. sh. -a(t).

bishtnim:

bishtním,-i m. sh. -e(t) veprimi sipas foljes.

bishtni:

bishtní,-a f. sh. -(të) dredhi; bishtnim.