Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës bishtnicë
bishtnicë:

bishtníc/ë,-a f. sh. -a(t) vegël muzikore popullore, me dy tyta të thadruara në një copë druri.

Të ngjashme:
bishtnim:

bishtním,-i m. sh. -e(t) veprimi sipas foljes.

bishtni:

bishtní,-a f. sh. -(të) dredhi; bishtnim.