Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bishtje
bishtje:

bíshtj/e,-a f.sh. -e(t) 1. dardhë bishtgjatë. 2. enë për gjellë, me bisht të gjatë; bishtore.

bishtje:

bíshtje mb. bishtgjatë (për disa pemë): dardhë bishtje.

Sinonime / Të përafërta:
bishtore
Të ngjashme:
bishte:

bishté,-ja f. sh. -(të) [(bishtéz/ë,-a f. sh. -a(t)] nënbishte.

bishte:

bísht/e,-ja f. sh. -e(t) bishtarak.

bishtajë:

bishtáj/ë,-a f. sh. -a(t) fryti i disa bimëve, i përbërë nga dy fletë të gjata e të ngushta, që mbështjellin farat; lloj fasuleje me fryte të tilla; mashurkë: bishtaja bathe (bizeleje); mish me bishtaja.

bishtojë:

bishtój,-ë, -a f. sh. -a(t).