Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bishterr
bishtërr:

bísht/ërr,-rra f. sh. -rra(t) zool. bishtfultere.

Sinonime / Të përafërta:
bishtfultere
Të ngjashme:
bishtore:

bishtór,-e, -ja f. sh. -e(t) 1. lugë e madhe gjelle me bisht të gjatë; enë (tigan, xhezve etj.) me bisht të gjatë, bishtje, bishtak. 2. bishtarak are. 3. nënbishte.

bishtar:

bishtár,-i m. sh. -ë(t) bishtuk.

bishtar:

bishtár,-e mb., edhe si em. 1. me bisht: dardhë bishtare. 2. keq. që i bën bisht punës. 3. fig. që merr të tjerët nëpër gojë e u vë bishta.

bishtor:

bishtór,-e mb. 1. anat. që ndodhet në bisht, i bishtit: pjesa bishtore. 2. bishtje.

bishte:

bishté,-ja f. sh. -(të) [(bishtéz/ë,-a f. sh. -a(t)] nënbishte.