Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bishte
bishte:

bísht/e,-ja f. sh. -e(t) bishtarak.

bishte:

bishté,-ja f. sh. -(të) [(bishtéz/ë,-a f. sh. -a(t)] nënbishte.

Të ngjashme:
beshte:

bésht/e,-ja f. sh. -e(t) profkë.

bishtje:

bíshtje mb. bishtgjatë (për disa pemë): dardhë bishtje.

gishte:

gísht/e,-ja f. sh. -e(t) gishtëz1.

rishte:

ríshte(t) f. sh. 1. gjell. petarishte. 2. anat. kërcet.