Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bishtdunge
bishtdungë:

bishtdúng/ë,-a f. sh. -a(t) 1. bot. barishte me kërcell si të grurit, me gjethe të holla e me tufën e farës të gjatë. 2. si mb. që ka në fund të bishtit një tufë të madhe qimesh a puplash: dele (pulë) bishtdungë.

Të ngjashme:
bishtcung:

bishtcúng,-e mb., edhe si em., bishtprerë; bishtshkurtër: qen bishtcung.