Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bishtcub
bishtcub:

bishtcúb,-e mb., edhe si em., bishtprerë.

Sinonime / Të përafërta:
bishtprerë
Të ngjashme:
bishtcung:

bishtcúng,-e mb., edhe si em., bishtprerë; bishtshkurtër: qen bishtcung.

bishtkuq:

bishtkúq,-i (bishtakúq,-i) m. sh. -ë(t) 1. zool. zog i vogël këngëtar, me bisht të kuqërremë, që rri nëpër vrimat e mureve e të ledheve. 2. zool. lloj krapi me pendë të kuqe. 3. fik bishtgjatë e i kuqërremë, patëllxhanës.

bishtuk:

bishtúk,-u m. sh. -ë(t) kandil i thjeshtë me bisht, bishtar.

bishtuk:

bishtúk,-e mb., edhe si em., bishtgjatë: dardhë bishtuke.