Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bishtarte
bishtartë:

bishtártë mb. që e ka bishtin të verdhë si ar.

bishtartë:

bishtárt/ë, -a f. sh. -a(t) zool. flutur me barkun në ngjyrë të artë.

Të ngjashme:
bishtarak:

bishtarák,-u m. sh. -ë(t) 1. rrip i ngushtë toke në anë të arës; bisht are. 2. edhe si mb., diçka me bisht ose pjesë e diçkaje që zgjatet si bisht: fik bishtarak; bishtarak kafeje xhezve.

boshtare:

boshtár/e,-ja f. sh. -e(t) grua që tjerr mirë me bosht.

bishtore:

bishtór,-e, -ja f. sh. -e(t) 1. lugë e madhe gjelle me bisht të gjatë; enë (tigan, xhezve etj.) me bisht të gjatë, bishtje, bishtak. 2. bishtarak are. 3. nënbishte.

rishtare:

rishtár,-e, -ja f. sh. -e(t).