Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bishtartë
bishtartë:

bishtártë mb. që e ka bishtin të verdhë si ar.

bishtartë:

bishtárt/ë, -a f. sh. -a(t) zool. flutur me barkun në ngjyrë të artë.

Të ngjashme:
bishtarak:

bishtarák,-u m. sh. -ë(t) 1. rrip i ngushtë toke në anë të arës; bisht are. 2. edhe si mb., diçka me bisht ose pjesë e diçkaje që zgjatet si bisht: fik bishtarak; bishtarak kafeje xhezve.

bishtar:

bishtár,-i m. sh. -ë(t) bishtuk.

bishtar:

bishtár,-e mb., edhe si em. 1. me bisht: dardhë bishtare. 2. keq. që i bën bisht punës. 3. fig. që merr të tjerët nëpër gojë e u vë bishta.

bishtajë:

bishtáj/ë,-a f. sh. -a(t) fryti i disa bimëve, i përbërë nga dy fletë të gjata e të ngushta, që mbështjellin farat; lloj fasuleje me fryte të tilla; mashurkë: bishtaja bathe (bizeleje); mish me bishtaja.