Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bishtanjak
bishtanjak:

bishtanják,-e mb., edhe si em., bishtak.

Sinonime / Të përafërta:
bishtak
Të ngjashme:
bishtanjake:

bishtanják,-e, -ja f. sh. -e(t) zool. peshk me bisht të gjatë e si sharrëz.

bishtarak:

bishtarák,-u m. sh. -ë(t) 1. rrip i ngushtë toke në anë të arës; bisht are. 2. edhe si mb., diçka me bisht ose pjesë e diçkaje që zgjatet si bisht: fik bishtarak; bishtarak kafeje xhezve.