Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bishtalec
bishtalec:

bishtaléc,-i m. sh. -a(t) gërshet flokësh: bishtalecat palë-palë.

Të ngjashme:
bishtalug:

bishtalúg,-u m. krahin. mëmëligë.

bishtaqen:

bishtaqén,-i m. bot. barishte e viseve malore, me kërcell të shkurtër e me lule vezake.

bishtake:

bishták,-e, -ja f. sh. -e(t).

bishtajë:

bishtáj/ë,-a f. sh. -a(t) fryti i disa bimëve, i përbërë nga dy fletë të gjata e të ngushta, që mbështjellin farat; lloj fasuleje me fryte të tilla; mashurkë: bishtaja bathe (bizeleje); mish me bishtaja.