Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bishtagjel
bishtagjel:

bishtagjél,-i m. sh. -a(t) 1. zool. rosë e egër me bisht të gjerë. 2. bot. misër i verdhë kokërrvogël.

Të ngjashme:
bishtgjele:

bishtgjél/e,-ja f. sh. -e(t) zool. rosë e egër me bisht të gjatë si të gjelit.

bishtajë:

bishtáj/ë,-a f. sh. -a(t) fryti i disa bimëve, i përbërë nga dy fletë të gjata e të ngushta, që mbështjellin farat; lloj fasuleje me fryte të tilla; mashurkë: bishtaja bathe (bizeleje); mish me bishtaja.