Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bishar
bishar:

bishár,-i m. sh. -ë(t) keq. njeri i egër si bishë, egërsirë.

Sinonime / Të përafërta:
egërsirë
Të ngjashme:
biskar:

biskár,-e mb. i hollë e i gjatë si bisk.

bishor:

bishór,-e mb. shtazor.

bishtar:

bishtár,-i m. sh. -ë(t) bishtuk.

bishtar:

bishtár,-e mb., edhe si em. 1. me bisht: dardhë bishtare. 2. keq. që i bën bisht punës. 3. fig. që merr të tjerët nëpër gojë e u vë bishta.

kishar:

kishár,-i m. sh. -ë(t) ai që shërben në kishë (i bie kambanës etj.).