Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bisedues
bisedues:

bisedúes,-i m. sh. -(it) bashkëbisedues.

Të ngjashme:
biseduese:

bisedúes,-e, -ja f. sh. -e(t).

posedues:

posedúes,-i m. sh. -i(t), edhe si mb., zotërues.

birësues:

birësúes,-i m. sh. -(it) drejt. ai që birëson dikë.

bisedë:

biséd/ë,-a f. sh. -a(t) 1. shkëmbim mendimesh me të folur të lirë; kuvendim: bisedë e shtruar (e ngrohtë, miqësore, e përzemërt); ndërroi bisedë. 2. ligjëratë para dëgjuesve; shkëmbim mendimesh për një çështje shkencore etj.: bisedë në televizion.