Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bisedimor
bisedimor:

bisedimór,-e mb. që lidhet me bisedimin, i bisedimit; gjuh. i bisedës, bisedor: situatë bisedimore.

Sinonime / Të përafërta:
bisedor
Të ngjashme:
bisedor:

bisedór,-e mb. gjuh. që është karakteristik për bisedën e lirë: ligjërimi bisedor; fjalë bisedore.

bisedim:

bisedím,-i m. sh. -e(t) 1. veprimi sipas foljeve. 2. bisedë; shkëmbim mendimesh për një marrëveshje: bisedime zyrtare (dypalëshe); në tryezën e bisedimeve.