Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës biroce
biroçe:

biróç/e,-ja f. sh. -e(t) karrocë udhëtimi me dy rrota.

Të ngjashme:
birucë:

birúc/ë,-a f. sh. -a(t) 1. vrimë e vogël. 2. qeli burgu shumë e vogël; burg: e futën në birucë; / fig. dhomë e vogël e pa dritë: jetonte në një birucë.

birçe:

bírç/e,-ja f. sh. -e(t) bised. 1. përk. djalë i ri; bir. 2. mospërf. djalë i përkëdhelur e dembel; i biri i botës: s’tundet birçja!

birëse:

bírës/e,-ja f. sh. -e(t) çekan a daltë me majë për të hapur vrima.

bimore:

bimór,-e, -ja f. sh. -e(t) tokë me bimë bujqësore.

birohet:

biróhet vetv. v. III e biroj: është biruar kazani. / pës. biróhet v. III.