Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës birnor
birnor:

birnór,-e mb. që është si prej biri: kujdes birnor.

Të ngjashme:
brinor:

brinór,-e mb. 1. i brirtë 2. edhe si em., që ka brirë.

barkor:

barkór,-e mb. 1. anat. që ndodhet në pjesën e barkut, i barkut: pendë barkore. 2. i mysët: pasqyrë barkore.

bishor:

bishór,-e mb. shtazor.

brijor:

brijór,-e mb. i brirtë.

brinar:

brinár,-i m. sh. -ë(t) keq. burrë, të cilit e shoqja i vë brirë.