Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës biresues
birësues:

birësúes,-i m. sh. -(it) drejt. ai që birëson dikë.

Të ngjashme:
birësuese:

birësúes,-e, -ja f. sh. -e(t).

bisedues:

bisedúes,-i m. sh. -(it) bashkëbisedues.

besues:

besúes,-e mb. që beson; kund. mosbesues.

birues:

birúes,-i m. sh. -(it) 1. zool. kandërr, larvat e së cilës shpojnë vrima në pemët: biruesi i fikut; biruesi i ullirit; biruesi i hardhisë. 2. fig. keq. ai që fut hundët kudo, biramel.

birues:

birúes,-e mb. që biron: vegël biruese.