Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës biresoj
birësoj:

birës/ój kal., -óva, -úar drejt. e bëj bir a bijë në shpirt. / pës. birësóhem.

Të ngjashme:
bijësoj:

bijës/ój kal., -ói, -úar e bëj bijë në shpirt, bijoj. / pës. bijësóhem.

hirësoj:

hirës/ój kal., -óva, -úar fet. e mishëroj dikë, i jap hir, ia fal mëkatet; e bekoj; e lartësoj: e hirësuan shenjt. / pës. hirësóhet v. III.

lirësoj:

lirës/ój kal., -óva, -úar e bëj më të lirë diçka; ia ul vlerën a çmimin diçkaje; liroj; kund. shtrenjtësoj.

mirësoj:

mirës/ój kal., -óva, -úar 1. përmirësoj. 2. i bëj të mira dikujt.

adresoj:

adres/ój kal., -óva, -úar, edhe fig., libr. i drejtoj dikujt diçka ose e drejtoj diku.