Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës birese
birëse:

bírës/e,-ja f. sh. -e(t) çekan a daltë me majë për të hapur vrima.

Të ngjashme:
bresë:

brés/ë,-a f. sh. -a(t) bot. radhiqe.

biroçe:

biróç/e,-ja f. sh. -e(t) karrocë udhëtimi me dy rrota.

birues:

birúes,-i m. sh. -(it) 1. zool. kandërr, larvat e së cilës shpojnë vrima në pemët: biruesi i fikut; biruesi i ullirit; biruesi i hardhisë. 2. fig. keq. ai që fut hundët kudo, biramel.

bizele:

bizél/e,-ja f. sh. -e(t) bot. perime kacavarëse, që bën bishtaja me kokrra të blerta; bishtajat e kokrrat e saj: mish me bizele. 2. si mb. që ka ngjyrë të blertë të çelur: i leva muret bizele.

bluese:

blúes,-e, -ja f. sh. -e(t).