Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës biramel
biramel:

biramél,-e mb., edhe si em., bised. që gjurmon kudo e zhbiron për të marrë vesh çdo gjë, zhbirues; kureshtar.

Sinonime / Të përafërta:
zhbirues
kureshtar
Të ngjashme:
bukamel:

bukamél,-e mb., edhe si em., i imët, i pazhvilluar (për fëmijët).

guramel:

guramél,-e mb. me bërthamën të vogël; kokërrvogël: ulli guramel.

zhbiramel:

zhbiramél,-e mb., edhe si em. krahin. biramel.

bimël:

bím/ël,-la f. sh. -la(t) bëzhdilë.