Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës biosfere
biosferë:

biosfér/ë,-a f. spec. zonë e rruzullit tokësor, në të cilën ka jetë; tërësia e qenieve të gjalla në tokë, në ujë e në ajër.