Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës biokimi
biokimi:

biokimí,-a f. shkenca për proceset kimike tek organizmat e gjallë.

Të ngjashme:
biokimik:

biokimí,-k, -ke mb. që lidhet me proceset kimike tek organizmat e gjallë; i biokimisë: analiza biokimike.

bifkim:

bifkím,-i m. veprimi sipas foljes.

biskim:

biskím,-i m. veprimi sipas foljes.