Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës biofizike
biofizikë:

biofizík/ë,-a f. shkenca për ligjet e dukuritë fizike tek organizmat e gjallë.