Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës binoshe
binoshe:

binósh/e,-ja f. sh. -e(t) bigë.

Të ngjashme:
baloshe:

balósh,-e, -ja f. sh. -e(t) bot. mështekën.

qinosje:

qinósj/e,-a f. sh. -e(t) veprimi sipas foljes.

binish:

binísh,-i m. sh. -e(t) xhybe e gjerë e hoxhallarëve; / pallto e gjerë prej cohe të mirë a prej mëndafshi: binishi i nuses.

bindshëm:

bíndsh/ëm (i), -me (e) mb. bindës; i bindur.

minushë:

minúsh/ë,-a f. sh. -a(t) zool. miu femër.