Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës binjakëzoj
binjakëzoj:

binjakëz/ój kal., -óva, -úar lidh ngushtë një qytet, një bashki a një institucion me një tjetër zakonisht jashtë vendit për të përfituar ndihma, përvojë etj.

Të ngjashme:
binjakëzim:

binjakëzím,-i m. sh. -e(t) veprimi sipas foljeve: binjakëzimi i Durrësit me Barin.