Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës binish
binish:

binísh,-i m. sh. -e(t) xhybe e gjerë e hoxhallarëve; / pallto e gjerë prej cohe të mirë a prej mëndafshi: binishi i nuses.

Të ngjashme:
binoshe:

binósh/e,-ja f. sh. -e(t) bigë.

gjinish:

gjinísh,-i m. sh. -ë(t) 1. e thelluar buzë një dërrase, që puthitet me të dalën e një dërrase tjetër. 2. zdrukth me thikë shumë të ngushtë, për të hapur një të thelluar të tillë.

bitis:

bitís kal., -a, -ur bised. e mbaroj diçka, i jap fund, e kryej; / e shkatërroj krejt, e rrënoj: i bitisën me të gjitha; / jokal., mori fund diçka, mbaroi: bitisi ajo punë.

linsh:

linsh,-i m. sh. -a(t) copë pëlhure prej liri etj., për të kapur diçka të nxehtë; thes prej liri.