Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës bindes
bindës:

bíndës,-e mb. që të bind a që synon të bindë: provë bindëse; punë bindëse.

Të ngjashme:
bindem:

bíndem vetv. e bind: u bindet prindërve (urdhrave); u bind i madh e i vogël.

qindës:

qíndës,-i m. sh. -(t) hist. komandant i një njësie ushtarake prej njëqind luftëtarësh.

banues:

banúes,-i m. sh. -(it) banor.

birues:

birúes,-i m. sh. -(it) 1. zool. kandërr, larvat e së cilës shpojnë vrima në pemët: biruesi i fikut; biruesi i ullirit; biruesi i hardhisë. 2. fig. keq. ai që fut hundët kudo, biramel.

biznes:

biznés,-i m. sh. -e(t) veprimtari, kryesisht tregtare, për të nxjerrë fitime: merret me biznes.