Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bimishte
bimishtë:

bimísht/ë,-a f. sh. -a(t) vend me bimësi.

Të ngjashme:
barishte:

barísht/e,-ja f. sh. -e(t) bimë barishtore; perime e blertë: barishte deti leshterik; supë me barishte.

lëmishte:

lëmísht/e,-ja f. sh. -e(t) shkarpë e hollë, krënde, karthje; byk i imët i kashtës së drithërave: s’mbahet zjarri me lëmishte (fj. u.); / sh. të fshirat; bëzhdila, plehra: lëmishtet e oborrit.

kimiste:

kimíst,-e, -ja f. sh. -e(t).

bishte:

bishté,-ja f. sh. -(të) [(bishtéz/ë,-a f. sh. -a(t)] nënbishte.

bishte:

bísht/e,-ja f. sh. -e(t) bishtarak.