Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bimishtë
bimishtë:

bimísht/ë,-a f. sh. -a(t) vend me bimësi.

Të ngjashme:
banishtë:

banísht/ë,-a f. sh. -a(t) 1. vend me tëbana.2. vend me ujëra termale.

blinishtë:

blinísht/ë,-a f. sh. -a(t) pyll bliri.

borishtë:

borísht/ë,-a f. sh. -a(t) tokë e zhveshur dhe e varfër.

brymishtë:

brymísht/ë,-a f. sh. -a(t) shtresë bryme; shtresë e hollë bore.

bunishtë:

bunísht/ë,-a f. sh. -a(t) stan me tëbana.