Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bimetore
bimëtore:

bimëtór/e,-ja f. sh. -e(t) libr. koleksion bimësh të thara për qëllime studimi; vendi ku mbahen ato; herbarium.

Sinonime / Të përafërta:
herbarium
Të ngjashme:
pijetore:

pijetór/e,-ja f. sh. -e(t) lokal ku pihen pije alkoolike.

bishtore:

bishtór,-e, -ja f. sh. -e(t) 1. lugë e madhe gjelle me bisht të gjatë; enë (tigan, xhezve etj.) me bisht të gjatë, bishtje, bishtak. 2. bishtarak are. 3. nënbishte.

bulmetore:

bulmetór,-e, -ja f. sh. -e(t) tregtore bulmeti.

bletore:

bletór/e,-ja f. sh. -e(t) vend me zgjoje bletësh; tërësia e zgjojeve të bletëve që ka dikush.

bimore:

bimór,-e, -ja f. sh. -e(t) tokë me bimë bujqësore.