Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bimesi
bimësi:

bimësí,-a f. tërësia e bimëve në një vend, bota bimore: bimësi e dendur; bimësi ujore (mesdhetare); bimësia e Shqipërisë.

Të ngjashme:
bijësi:

bijësí,-a f. drejt. lidhja ligjore e fëmijës me prindërit; birëri.

qimezi:

qime/zí,-zézë mb., edhe si em., me qime të zeza (për kafshët dhe për njerëzit); flokëzi; kund. qimebardhë.

rimeso:

riméso,-ja f. sh. -(t) fletë shumë e hollë druri që u ngjitet sipër orendive dhe lëmohet sa të shkëlqejë: rimeso arre (panje).

bimsë:

bíms/ë,-a f. sh. -a(t) qilar, bodrum.

bijëri:

bijërí,-a f. 1. përmb. bijtë e bijat e dikujt. 2. bijësi.