Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bilur
bilur:

bilúr,-i m. 1. porcelan; xham i pastër; kristal i bardhë: enë biluri; i bardhë si biluri. 2. si mb. shumë i pastër a i kthjellët; shumë i bardhë: qielli ishte bilur; e ka qafën bilur.

Sinonime / Të përafërta:
porcelan
Të ngjashme:
silur:

silúr,-i m. sh. -ë(t) usht. predhë e madhe e zgjatur që lëshohet nën ujë kundër një anijeje a një nëndetëseje; torpilë.

çilur:

çílur (i, e) mb. i thinjur.

baltur:

báltur (i, e) mb. 1. që është si baltë. 2. që nuk ka shije të mirë: gjellë e baltur.

bijor:

bijór,-e mb. që është si prej bije: dashuri bijore.

bikër:

bík/ër,-ra f. zool. bishtfultere.