Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bilike
bilike:

bilík/e,-ja f. sh. -e(t) ibrik i vogël teneqeje për vajitje, për ujë etj.

Të ngjashme:
biblik:

biblík,-e mb. fet. që lidhet me biblën, i biblës; që është karakteristik për biblën: shoqëri biblike; figurë (gjuhë) biblike.

bilion:

bilión,-i m. sh. -ë(t) mat. miliard; një mijë miliardë.

milice:

milíc,-e, -ja f. sh. -e(t).

tipike:

tipík,-e, -ja f. libr. dukuri e jetës, që shpreh në mënyrën më të gjallë vetitë më thelbësore të gjinisë ku bën pjesë; të qenët tipik: zbulimi i tipikes.

belik:

belík,-e mb., edhe si em., vjet. shtetëror: tokë belike; mall belik (fig.) mall pa zot.