Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës biletari
biletari:

biletarí,-a f. sh. -(të) vend ku shiten bileta: biletaria e kinemasë (e trenit).

Të ngjashme:
bletari:

bletarí,-a f. degë e bujqësisë, që merret me rritjen e bletëve; mjeshtëria e rritjes së bletëve: merret me bletari.

bletar:

bletár,-i m. sh. -ë(t) bletërritës.

lulëtari:

lulëtarí,-a f. degë e kopshtarisë që merret me rritjen e luleve.