Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bikarbonat
bikarbonat:

bikarbonát,-i m. sh -e(t) kim. kripë e acidit karbonik, që përdoret në bujqësi, në industri etj.: bikarbonat natriumi sodë buke.

Të ngjashme:
karbonat:

karbonát,-i m. sh. -e(t) kim. kripë e acidit karbonik: karbonat natriumi.