Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bijoj
bijoj:

bij/ój kal., -óva, -úar 1. bëj fëmijë. 2. bijësoj. / pës. bijóhem.

Sinonime / Të përafërta:
bijësoj
Të ngjashme:
bijor:

bijór,-e mb. që është si prej bije: dashuri bijore.

biroj:

bir/ój kal., -óva, -úar i bëj vrimë a e bëj me vrima.

fijoj:

fij/ój kal., -óva, -úar e dobësoj shumë; rraskapit. 2. pavet. qëmton (për borën).

hijoj:

hij/ój kal., -óva, -úar e bëj hi, e djeg krejt: ia hijoi shtëpinë.

lijoj:

lij/ój kal., -óva, -úar i ngjit linë dikujt.