Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bijevrasje
bijëvrasje:

bijëvrásj/e,-a f. libr. vrasja e bijës nga prindi i vet.

Të ngjashme:
birvrasje:

birvrásj/e,-a f. libr. vrasja e birit nga prindi i vet.

bijëvrasës:

bijëvrásës,-i m. sh. -(it), edhe si mb., libr. ai që ka vrarë bijën e vet.

bijëvrasëse:

bijëvrásës,-e, -ja f. sh. -e(t).