Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bijesoj
bijësoj:

bijës/ój kal., -ói, -úar e bëj bijë në shpirt, bijoj. / pës. bijësóhem.

Sinonime / Të përafërta:
bijoj
Të ngjashme:
hijesoj:

hijes/ój kal., -óva, -úar 1. i bëj hije; errësoj, hijezoj: hijesoi vendin. 2. fig. hijeshoj.

birësoj:

birës/ój kal., -óva, -úar drejt. e bëj bir a bijë në shpirt. / pës. birësóhem.

bisedoj:

bised/ój jokal., -óva, -úar flas me dikë, shkëmbej mendime; kuvendoj; / kal. rrah mendimet për diçka, shqyrtoj: e bisedoi me gruan. / pës. bisedóhet v. III.

fijezoj:

fijez/ój [fijet/ój] kal., -óva, -úar e ndaj në fije; e bëj fije (pambukun etj.); / jokal. v. III fijezohet (fijetohet).

hijenoj:

hijen/ój jokal., -óva, -úar rri në hije për të kaluar vapën; vapoj.