Fjalor i Gjuhës Shqipe

I bazuar në fjalorin e publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - 2006 (rreth 48.000 fjalë)

Kuptimi i fjalës bijëvrasës
bijëvrasës:

bijëvrásës,-i m. sh. -(it), edhe si mb., libr. ai që ka vrarë bijën e vet.

Të ngjashme:
bijëvrasëse:

bijëvrásës,-e, -ja f. sh. -e(t).

bijëvrasje:

bijëvrásj/e,-a f. libr. vrasja e bijës nga prindi i vet.

birvrasës:

birvrásës,-i m. sh. -(it), edhe si mb., libr. ai që ka vrarë birin e vet.