Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bijësoj
bijësoj:

bijës/ój kal., -ói, -úar e bëj bijë në shpirt, bijoj. / pës. bijësóhem.

Sinonime / Të përafërta:
bijoj
Të ngjashme:
birësoj:

birës/ój kal., -óva, -úar drejt. e bëj bir a bijë në shpirt. / pës. birësóhem.

hijesoj:

hijes/ój kal., -óva, -úar 1. i bëj hije; errësoj, hijezoj: hijesoi vendin. 2. fig. hijeshoj.

bijoj:

bij/ój kal., -óva, -úar 1. bëj fëmijë. 2. bijësoj. / pës. bijóhem.

bigëzoj:

bigëz/ój kal., -óva, -úar ndaj si bigë: bigëzoi gishtat.

butësoj:

butës/ój kal., -óva, -úar zbut.