Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bigorr
bigorr:

bigórr,-i m. sh. -a(t) çmërs; / edhe fig., fundërri; poshtërsi.

Sinonime / Të përafërta:
fundërri
poshtërsi
Të ngjashme:
bitërr:

bít/ërr,-rra f. sh. -rra(t) bimë misri e vogël, që e shkulim nga ara gjatë rrallimit: mbeti bitërr (fig.) mbeti i hollë e i dobët.

bimore:

bimór,-e, -ja f. sh. -e(t) tokë me bimë bujqësore.

bijor:

bijór,-e mb. që është si prej bije: dashuri bijore.

bimor:

bimór,-e mb. që lidhet me bimët, i bimëve; që bëhet prej bimësh a që nxirret nga bimët: bota bimore; vaj bimor.