Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bigezoj
bigëzoj:

bigëz/ój kal., -óva, -úar ndaj si bigë: bigëzoi gishtat.

Të ngjashme:
bisedoj:

bised/ój jokal., -óva, -úar flas me dikë, shkëmbej mendime; kuvendoj; / kal. rrah mendimet për diçka, shqyrtoj: e bisedoi me gruan. / pës. bisedóhet v. III.

fijezoj:

fijez/ój [fijet/ój] kal., -óva, -úar e ndaj në fije; e bëj fije (pambukun etj.); / jokal. v. III fijezohet (fijetohet).

hijezoj:

hijez/ój kal. -óva, -úar 1. errësoj një vend etj., hijesoj. / fig. i krijoj dikujt kushte të vështira; ia errësoj vlerën etj.: ia hijezoi të ardhmen. 2. jokal. v. III bën hije diku.

brezoj:

brez/ój kal., -óva, -úar i vë breza murit; / e rrethoj diçka me brez gardhi.

bijësoj:

bijës/ój kal., -ói, -úar e bëj bijë në shpirt, bijoj. / pës. bijësóhem.