Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bigace
bigaçe:

bigáç/e,-a f. sh. -e(t) shkop me bigë; furkaçe.

Sinonime / Të përafërta:
furkaçe
Të ngjashme:
bigami:

bigamí,-a f. libr. martesa me dy gra njëkohësisht.

cigare:

cigár/e,-ja f. sh. -e(t) duhan i grirë e i mbështjellë me letër të hollë si gypth: cigare me filtër; letër cigareje; paketë cigaresh; dredh një cigare.

cigane:

cigán,-e, -ia f. sh. -e(t).

bice:

bíc/e,-ja f. sh. -e(t) 1. gropëz në tokë, që e zë me thembër lojtari në lojën e doçes. 2. fig. qoshe e rehatshme dhe e sigurt: zuri një bice.

begatë:

begátë (i, e) mb. i begatshëm.