Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bigaçe
bigaçe:

bigáç/e,-a f. sh. -e(t) shkop me bigë; furkaçe.

Sinonime / Të përafërta:
furkaçe
Të ngjashme:
bigami:

bigamí,-a f. libr. martesa me dy gra njëkohësisht.

cigare:

cigár/e,-ja f. sh. -e(t) duhan i grirë e i mbështjellë me letër të hollë si gypth: cigare me filtër; letër cigareje; paketë cigaresh; dredh një cigare.

cigane:

cigán,-e, -ia f. sh. -e(t).

biroçe:

biróç/e,-ja f. sh. -e(t) karrocë udhëtimi me dy rrota.

pogaçe:

pogáç/e,-ja f. sh. -e(t) 1. kulaç i grunjtë. 2. byrek me shumë gjalpë.