Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bifkon
bifkon:

bifk/ón jokal. v. III, -ói, -úar del bifka; nxjerr bifka: bifkoi misri.

Të ngjashme:
biskon:

bisk/ón jokal. v. III, -ói, -úar nxjerr bisqe: biskoi plepi.

bilion:

bilión,-i m. sh. -ë(t) mat. miliard; një mijë miliardë.

buçkon:

buçk/ón jokal. v. III, -ói, -úar 1. hap, çel: buçkoi plepi. 2. bulon. 3. fig. lulëzon.

bifkim:

bifkím,-i m. veprimi sipas foljes.

bidon:

bidón,-i m. sh. -ë(t) enë e madhe, e rrumbullakët e me kapak, që përdoret për lëngje: bidon qumështi (vajguri).