Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bifkë
bifkë:

bífk/ë,-a f. sh. -a(t) 1. bimëz, mugull; bisk, filiz: bifkë qepe (ulliri). 2. pipthi i qylafit a i beretës.

Sinonime / Të përafërta:
bimëz
mugull
bisk
filiz
Të ngjashme:
biskë:

bísk/ë,-a f. sh. -a(t) zool. rosë e egër me bisht të gjatë.

bofkë:

bófk/ë,-a f. sh. -a(t) arrë a gështenjë me shark.

bufkë:

búfk/ë,-a f. sh. -a(t) 1. edhe si mb., xhufkë; i fryrë: bufkë pambuku; opinga me bufka; me faqet bufkë. 2. bot. lulebufkë.

bifë:

bíf/ë,-a f. bot. pazi.

bifkon:

bifk/ón jokal. v. III, -ói, -úar del bifka; nxjerr bifka: bifkoi misri.