Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bice
bice:

bíc/e,-ja f. sh. -e(t) 1. gropëz në tokë, që e zë me thembër lojtari në lojën e doçes. 2. fig. qoshe e rehatshme dhe e sigurt: zuri një bice.

Të ngjashme:
bide:

bidé,-ja f. sh. -(të) vaskë e vogël e vendosur në nevojtore për t’u larë poshtë (kryesisht për gratë).

bile:

bíl/e,-ja f. sh. -e(t) fëm. organi seksual i djemve.

bile:

bilé pj. bised. madje.

fice:

fíce mb. i ndulkët: gorrica fice.

lice:

licé,-u m. sh. -(të) shkollë e mesme e arsimit të përgjithshëm, gjimnaz (në disa vendeve të Evropës Perëndimore, si edhe në Shqipëri para vitit 1944); shkollë e mesme profesionale në sistemin e mëparshëm arsimor të vendit tonë: liceu artistik; liceu i Korçës.