Fjalor i Gjuhës Shqipe

Fjalori i fundit(2006) i publikuar nga ASHSH(Instituti i Gjuhësisë dhe Letërsisë) - rreth 48.000 fjalë

Kuptimi i fjalës bicak
biçak:

biçák,-u m. sh. -ë(t) thikë e vogël me dorezë druri, kocke etj., që hapet e mbyllet: ha pak e bli biçak (fj. u.).

Të ngjashme:
bucak:

bucák,-u m. sh. -ë(t) 1. bucelë e vogël me lëfyt. 2. si mb., edhe si em., i trashë e i shkurtër: burrë bucak.

micak:

micák,-e mb., edhe si em., fëmijë i vogël dhe i dobët; mic.

picak:

picák ndajf. lakuriq: doli picak.

micak:

micák,-u m. sh. -ë(t) zool. cinxami.

bacan:

bacán,-i m. sh. -ë(t) 1. dash me turi të bardhë. 2. fig. djalë i urtë.